Adopteer een vraag voor Louise Fresco

Vind je het moeilijk om een vraag te verzinnen, maar wil je wel graag een bijdrage leveren aan het FutureFuel project? Adopteer dan een vraag! Je geadopteerde vraag stel ik dan namens jou aan Louise Fresco. Een persoonlijk antwoord krijg je terug in tekst of een professioneel filmpje, afhankelijk van de hoogte van je donatie. Want, zeg nou zelf: deze vragen smeken er toch om om beantwoord te worden??

Adopteer één van deze vragen

  1. Een groot schrikbeeld dat je vaak hoort is: wat als straks al die Chinezen ook allemaal vlees gaan eten?! Dat kan onze planeet toch helemaal niet aan? U zegt dat betere voeding juist kan leiden tot een afvlakking van de bevolkingsgroei, geldt dit dan ook voor China?

  2. Hoe kan ik verantwoord boodschappen doen? Welke keuzes moet ik dan maken?


  3. Hoelang doet u zelf eigenlijk over het doen van boodschappen?


  4. Spits berichtte eerder dit jaar over een mogelijk tekort aan chocolade in de toekomst: ‘Klimaatveranderingen en plantenziektes zetten de cacaoproductie onder druk. Een rapport van Scientific American meldt dat de aanbieders van cacao de vraag rond 2020 niet meer aankunnen.’ Is er straks inderdaad nauwelijks chocola meer? En is hier nog iets aan te doen? (geadopteerd door Lisa)

  5. De intensieve landbouw industrie heeft een slechte naam en roept bij velen beelden op van velden met monoculturen en overmatig gebruik van pesticiden dat wegsijpelt in het drinkwater... Wat zijn volgens u de nadelen van het huidige systeem? Welke kosten zijn er sociaal gezien en voor het milieu? (geadopteerd door Ares)

  6. Voedsel is volgens velen nu eigenlijk te goedkoop. Weerspiegelt de kosten van bijvoorbeeld een biologische kipfilet dan wel ‘de echte prijs’?Hoe kan ik een vraag adopteren?
  • Heb je al een Antwoordbon? Stuur dan de code en de vraag van je keuze naar anne@futurefuel.nl.

  • Nog geen Antwoordbon? Doe een donatie van 10 of 25 euro voor een antwoord in tekst of film aan het FutureFuel project en mail de vraag van jouw keuze naar anne@futurefuel.nl. Je Antwoordbon ontvang ik je dan zsm in je mail.Ik stel je vraag dan namens jou aan voedselexpert en visionair Louise Fresco. Voorbeelden van eerdere vragen&antwoorden vind je hier. Toch een inspiratieflow? Je eigen vraag opsturen kan natuurlijk ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *