alec loorz

Brievenactie voor de depressieve klimaatactivist

Na het publiceren van mijn blog over Alec Loorz, de 19-jarige klimaatactivist die momenteel depressief thuis zit, kreeg ik een bijzondere tweet: ‘@FutureFuelNU Bedankt voor het mooie interview. Kunnen we voor Alec geen kleine brieven-steunactie opzetten?’ De afzender was Janne van den Akker, moeder van drie kinderen en onderzoeker bij een adviesbureau. Wat een ontzettend leuk idee, dacht ik bij mezelf. En ja, waarom niet?

‘Ik las jouw interview met Alec en ik dacht meteen: ik wil hem een brief schrijven,’ vertelt Janne. ‘Ik wil hem vertellen dat dat hij zoveel mensen met zijn speeches inspireert. Hij zegt daarin eigenlijk zelf al wat ik hem zou willen zeggen: je bent niet alleen, overal op de wereld zijn er mensen die zich inzetten voor de radicale verandering die we zo nodig hebben. En ik dacht, misschien is het nog wel toffer als hij een aantal van zulke brieven tegelijk zou ontvangen.’ Daarom doe ik op deze blog graag namens Janne een oproep aan jullie allemaal. Wie is er net zo geraakt door Alec Loorz als Janne en ik, en zou hem graag een hart onder de riem willen steken? Via mail, post, Facebook en Twitter kun je de komende maand jouw bericht sturen aan Alec Loorz. Wat heeft jou geraakt in zijn verhaal? En wat zou je hem willen toewensen?

Ik ben het namelijk helemaal met Janne eens: Alec heeft zoveel mensen geïnspireerd en geraakt met zijn speeches en projecten, hoe mooi zou het zijn als wij hém nu zouden kunnen steunen. Janne: ‘Alec heeft zo’n bijzondere overtuigingskracht. Daarmee kan hij mensen over de drempel helpen om aan de slag te gaan. Ik denk namelijk dat veel mensen net voor die drempel blijven hangen. Soms voel ik twijfel. Doe ik het wel goed? Is het juist wat ik zeg, dat we een onleefbare aarde riskeren als we de benodigde revolutie niet van de grond krijgen. Dan helpt het als iemand anders, al is het maar via YouTube, bevestigt: je bent niet gek, je bent nodig. Hij doet dat als geen ander.’

Stuur jouw bericht – lang of kort, persoonlijk of anoniem – naar anne@futurefuel.nl, deel het op Facebook of Twitter, of stuur een brief of kaart per post. Ik zal ervoor zorgen dat alles bij Alec terecht komt. In deze tijd moeten we elkaar af en toe een beetje helpen, vind je niet?Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *