‘Don’t feel powerless. Get organized.’


En daar zit ie dan, de grote Bill McKibben, klaar voor al mijn vragen. 'It is really you!' riep ik spontaan uit toen hij binnenkwam. Ik krijg een galante arm om mijn schouders en al pratend lopen we naar de kamer die ik voor het interview mag gebruiken. Bill gaat gelijk voor de camera zitten: 'Let's get started!' De rode lichtjes van de camera gaan aan en ik heb de meest invloedrijke journalist op het gebied van duurzaamheid 1,5 uur exclusief voor mij alleen, om alle vragen op hem af te vuren die ik kan bedenken. Wow...

Binnenkort een uitgebreid verslag van een boeiend gesprek over o.a. de macht van 'dirty money', de media en het belang van jezelf organiseren. Hoe veranderde Bill van observerende journalist in deze beruchte milieuactivist die zelfs drie dagen in de cel werd opgesloten? En wat hebben Bill's oplossingen voor de planeet te maken met de bezwete mannen met baarden die mij die avond leerden countrydancen in een boerenschuur?Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *