Mannenpraat met Julia Butterfly Hill


Zelfs voor de grootste tv-zenders doet de wereldberoemde milieu-activiste Julia Butterfly Hill nooit interviews langer dan 20 minuten, dus het was een enorme eer dat ik – na flinke onderhandelingen per e-mail (‘Dear Julia, ehm. PLEASE?!?’) – 45 minuten zou krijgen. En toen zat ze de avond voor het interview opeens naast me aan de bar.

Een Caribisch briesje, palmbomen die langzaam heen en weer bewogen in de wind en de oceaan op nog geen vijf meter afstand, dat is nog eens een locatie om zo’n inspirerende activiste als Julia Butterfly Hill te ontmoeten. Interessante gespreksonderwerpen te over, zul je misschien wel denken. En dan moet ik je helaas uit de droom helpen. Julia en ik hebben toch al gauw een halve avond gevuld met diepgaande gesprekken over… mannen! Tja. Dus de enige antwoorden en inzichten die ik je hiervan kan meegeven is dat Julia een heel lieve Beliziaanse vriend heeft, ze elkaar ontmoet hebben in een vliegtuig en dat hij goed kan klussen. Maar gezellig was het wel.

De volgende ochtend vond dan eindelijk het daadwerkelijke 45-minuten-interview plaats. Wat volgde was een boeiend gesprek met een nieuwe spirituele dimensie: bewustzijn, liefde en verbinding, dat zijn volgens Julia de ingrediënten waarmee we die nieuwe economie moeten gaan bouwen. Met uitzicht op een diepblauwe oceaan spraken we over nieuwe organisatiestructuren en -netwerken, de disconnectie in de wereld en waarom het zo belangrijk is dat mensen hun passie volgen en niet blijven hangen in oude structuren. Ik was zo geïntrigeerd door haar inzichten dat ik compleet de tijd vergat en er binnen no time 1 uur en 39 minuten (!) voorbij was. En dat terwijl ik me nog zo had voorgenomen binnen de tijd te blijven! Julia wuifde mijn verontschuldigen echter snel weg: 'Toen ik je gisteren ontmoette wist ik al dat ik het niet erg zou vinden als het wat zou uitlopen.'

Een uitgebreid verslag van deze - wederom - bijzonderde ontmoeting volgt zodra ik terug ben uit dit paradijs!

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *