Slat geeft antwoord (en heeft je hulp nodig)


Kunnen we wereldproblemen alleen oplossen als er geld mee verdiend kan worden? Hoe zorgen we dat de plastic soep ook echt voorgoed uit de oceanen verdwijnt? Het zijn twee van de vragen die ik mocht stellen aan Boyan Slat, de 19-jarige jongen die een oplossing heeft bedacht om het plastic in de oceanen op te ruimen.

Maar wacht nog even met het bekijken van de antwoorden die hij gaf op deze kritische en uitdagende vragen. Boyan heeft namelijk je hulp nodig. Nadat hij vorig jaar honderd wetenschappers wist te mobiliseren voor een uitgebreide haalbaarheidsstudie (530 pagina's!), kreeg hij de afgelopen weken al bijna 1,5 miljoen dollar bij elkaar om de eerste pilot versie van zijn Ocean CleanUp installatie ook daadwerkelijk te realiseren. Maar zonder die laatste 547.273 dollar gaat het feest niet door. En dat kunnen we niet laten gebeuren, toch? Een oproep dus. Help Boyan en doe een bijdrage op theoceancleanup.com.

Gedoneerd? Mooi! Check hieronder de antwoorden op de meegegeven vragen, of ga direct naar de overzichtspagina.En mocht je na je donatie aan Boyan nog wat geld over hebben: ook de komende interviews neem ik weer vragen mee in ruil voor een donatie aan de FutureFuel reis. :) Bijvoorbeeld voor Alec Loorz, de Amerikaanse jongen die zijn overheid aanklaagt voor klimaatverandering namens een grote groep kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *